Wat is een Wildcard SSL-certificaat?

Met Wildcard SSL kunt u een onbeperkt aantal subdomeinen beveiligen op een enkel certificaat. Het is een geweldige oplossing voor iedereen die meerdere sites of pagina's op hetzelfde domein host of beheert. De eenmalige kosten van het certificaat dekken u voor extra subdomeinen die u mogelijk in de toekomst toevoegt.

In tegenstelling tot een standaard SSL-certificaat dat alleen wordt uitgegeven aan een enkel Fully Qualified Domain Name, bijvoorbeeld www.uwdomein.com, wat betekent dat het alleen kan worden gebruikt om het exacte domein te beveiligen waaraan het is uitgegeven, wordt een Wildcard SSL-certificaat uitgegeven aan * .uwdomein.com, waarbij het sterretje alle mogelijke subdomeinen weergeeft.

Wildcard SSL is een optie beschikbaar voor DV- en OV SSL-certificaten.