Wat zijn de verschillende soorten SSL?

Er zijn 3 verschillende beveiligingsniveaus waarop SSL-certificaten zijn gebaseerd. Domein gevalideerd (DV), organisatie gevalideerd (OV) en uitgebreide validatie (EV). Het belangrijkste verschil tussen de soorten certificaten heeft betrekking op de informatie die de certificeringsinstantie, RapidSSL, GeoTrust en Symantec nodig heeft en valideert om een certificaat af te geven. De hogere certificaatniveaus vereisen meer informatie en worden vaak weergegeven in de browserbalk. EV SSL maakt bijvoorbeeld de browserbalk groen en toont de organisatienaam aan bezoekers om meer vertrouwen te genereren.