Wat is Encryptie?

Encryptie is de conversie van een leesbaar formaat van gegevens naar een gecodeerd formaat, dat alleen na decryptie weer gelezen of verwerkt kan worden.

Encryptie is het basisbestanddeel van gegevensbeveiliging. Het is de eenvoudigste en belangrijkste manier om te voorkomen dat informatie van een computersysteem wordt gestolen en gelezen door iemand met slechte intenties.

Zowel particulieren als grote bedrijven gebruiken encryptie. Het wordt op het internet veel gebruikt om gebruikersinformatie op zijn weg tussen browsers en servers te beschermen.

Die informatie kan van alles bevatten, van betalingsgegevens tot persoonlijke informatie. Ongeacht hun omvang gebruiken bedrijven meestal encryptie om gevoelige gegevens op servers en in databases te beschermen.

De noodzaak van encryptie

Behalve dat encryptie uiteraard privégegevens tegen diefstal en misbruik beschermt, biedt het ook de mogelijkheid om te controleren of informatie authentiek is, dus of de informatie daadwerkelijk uit de geclaimde bron afkomstig is. Encryptie kan worden gebruikt om de herkomst van een bericht te verifiëren en te bevestigen dat het tijdens transmissie niet is gewijzigd.

  • encryptie
  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?