Wat is dataverkeer?

Dataverkeer is het aantal GB (of MB of KB etc.) dat wordt verbruikt door het bezoeken van je website, het versturen van e-mail en al het overige internetverkeer. Als iemand jouw website bezoekt, dan moet de bezoeker bestanden (data) naar zijn computer downloaden om de website te kunnen bekijken. Als je website vaak wordt bezocht, wordt er dus ook meer data verzonden.

Als uw website bestanden heeft zoals downloadbare content, foto's of bijvoorbeeld video's. dan genereert dat ook dataverkeer. Als het bestand bijvoorbeeld 10 MB is en het wordt 10 keer bezocht, dan verbruik je in theorie 100 MB.